Màscares

amb plàstic de la platja

L’evolució errant de l’espècie humana està contaminant el planeta blau del sistema solar, casa nostra. Els nivells tan alarmants fa que se celebrin per tot el món, trobades de líders mundials per frenar el canvi climàtic.

Recordo de jovenet la cimera de Kyoto, han passat uns 20 anys i ni els governs ni empreses mundials han seguit els acords mediambientals pactats.

La Terra ja necessita un miracle, uns Xamans que cridin al cel, i esventin els Esperits demanant-los protecció i millora, amb les màscares.

Civilitzacions passades han desaparegut (han deixat d’existir com a tal) sota els efectes de sequeres devastadores, col·lapse dels seus recursos naturals, etc.

Aquelles cultures ancestrals, com per exemple els Egipcis, els Mayes o els de Rapa Nui, entre moltes altres civilitzacions, utilitzaven màscares per invocar a les deïtats i demanar-los entre d’altres coses, la millora del seu entorn o ecosistema.

Homo plasticus mimetitza aquestes tradicions del passat, realitzant màscares que representen esperits del Bosc, de la Terra, del Mar, del Foc i de l’Aire.

Recollida de brossa i “perles de plàstic” a la sorra de la costa Tarragonina.

Exposició a l’AgroCasal del poble de Renau (Tarragonès), l’estiu de 2019.