Ciclops, Mostra de creadors/es visuals.

La mostra de creadors/es visuals Ciclops és un espai per a la creació contemporània emergent i esdevingué una plataforma de producció en l’àmbit de la videocreació i performance, comunicació i difusió de les arts visuals i els seus creadors. Destaquem els Ajuts a la Creació otorgats a rellevants noms com Alba Sotorra Clúa (guanyadora de quatre Premis Gaudí), Amadeu Anguera Bernabé, Octavi Lobo, entre d’altres.

 El video en format d’Spot es va inserir en la programació de TV3, Televisió de Catalunya, gràcies a convenis culturals amb la Generalitat i les indústries culturals. L’Associació Cultural InOut Produccions va aconseguir ésser un dels millors projectes presentats a l’EADC (Entitat Autònoma de Difusió Cultural) posterior ConCa. En el CD de Ciclops 2005 hi ha l’òpera prima de la directora Sotorra, Interseccions (de 9 minuts i rodat a Turquia, amb les protagonistes; Selma Eskic, Selma Campara i Jasna Bukvic). 

ciclops

Ciclops fou el primer dels projectes realitzats per l’Associació Cultural Inout Produccions, format per Blai Mesa Rosés, Sílvia Iturria March i Jordi Llort Figuerola. Sens dubte aquesta Mostra s’ha caracteritzat per oferir un ajut a la producció d’obra d’artistes locals, alhora que ha estat una bona base per a la producció d’obres ex-proceso. També inicià l’obertura de nous espais expositius de la ciutat, que han marcat tendència aquests més de vint anys, com l’Escorxador, el Parc Saavedra, o el Fortí de Sant Jordi. Gràcies a la tercera Mostra Ciclops que vam oferir al Fortí s’inicià l’any 2005 un projecte per a la seva recuperació i que sembla culminar aquest any 2024. Un exemple de socialització de l’art i el poder trasformador de la cultura amb l’espai públic.

Ciclops, Mostra de Creadors/es Visuals

Fotos dels dies 15, 16 i 17 de setembre de 2006. Santa Tecla, Tarragona. També del 8 al 17 de setembre de 2006; a Sala Reus de Plaça Llibertat (Reus).

DVD Ciclops

Ciclops, mostra de creadors/es visuals, ha explorat el panorama visual de la província de Tarragona durant diverses edicions compreses entre els seus inicis l’any 2003, passant per la maquetació del primer DVD Ciclops l’any 2005 fins a la presentació del seu segon DVD, l’any 2007.

El DVD de l’Edició IV de Ciclops, realitzada a Reus i Tarragona l’any 2006, inclou obra dels artistes partíceps al Festival Visual, creacions visuals entre les que destaquem; els reconeguts Aggtelek i un Documental de la guanyadora del REC 2006; la directora Alba Sotorra Clúa.

Aquell mateix any el creador local Amadeu Anguera Bernabé, realitzà la permormance La Mort de l’Home Stamping al Künstainer de Calde de Cultivo del Camp de Mart.