Enigmes de La Pintura.

Forçant el concepte de metapintura, exploro en aquest projecte revelador, que força l’obra plana a evolucionar-se, a traspassar la seva presó bidimensional (2D). Obra finalista a la Biennal 2019 d’Art Contemporani del Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona:

 

Aquest 2020, la temàtica de les metapintures gira entorn els moments on l’obra fou creada per pintors/es, escultors, de grans mestres. Reproduïnt aquells instants que esdevenen màgics i íntims, on l’artista experimenta que el temps desapareix, els sentits es dissocien, la modalitat cognitiva canvia a D (hemisferi Dret). Quan l’artista resta absort en la creació pictòrica,  aïllant-se del moment present per captar-lo, fent un esforç autista per robar el paisatge.

– Cada Metapintura esdevé una Play Station de la Cultura!. 

Anomeno el projecte metapictòric Aquell instant etern. Recreo els moments de lucidesa o d’embriagadesa dels/les artístes del passat, que l’espectador pot observar com si tingués una màquina del temps a les seves mans i descobrir els seus misteris o experimentar el moment amb intimitat.

La sèrie de Metapintures ha estat exposada al 2019 al Convent de les Arts d’Alcover. I aquest 2020 al MAMT, com a obra finalista de la Biennal d’Art del Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona.