El Temerario de William Turner

2020 – 1838

PaisatgeTurner

Interpretació del paisatge

L’any 2018 començo a recollir i denunciar el plàstic del meu litoral. Elaborant des d’aleshores un discurs d’ARTIVISME.

Actualment faig obres amb la brossa plàstica i nurdles que destrio de la sorra de la platja. El creador és partíceps de la neteja de la costa més propera, actualment estic desenvolupant aquesta obra a la platja i al meu taller artístic de la Part Alta de Tarragona.

Paisatge20X20cm.

Aquestes deixalles passen una quarantena al meu terrat i posteriorment elaboro un procés artístic, on enganxo tot el que he portat i recollit de la platja, triant i seleccionant els materials forans (fora de lloc) i arreplegats del medi. Adhereixo amb una clara intencionalitat d’interpretar el paisatge d’on provenen aquestes restes contaminants.

Paisatge20X20cm.

El procés de creació del paisatge, s’inspira en les “Marines”, pintures amb temàtica marinera, en l’Art Africà contemporani, que també treballa molt amb els residus. I sobretot, m’influencien els grans moviments pictòrics, com per exemple; la pintura Romàntica, i molt especialment l’obra del visionari William Turner. També els Impressionistes, com Paul Cézanne, el qual va dir;

– Totes les formes de la natura es poden arribar a reduir en geometria.

 

Paisatge20X20cm.

 

Posteriorment, Georges Braque i Pablo Picasso van crear el Cubisme Analític. I després Picasso el va desenvolupar. Aquesta reducció de les formes complexes en simples, és molt present en la creació d’aquestes obres amb material reciclat del medi natural; els plàstics mimetitzaran el paisatge.

 

Paisatge20X20cm.

 

El taller fa una mirada cap a la història de la pintura, alhora que fem pedagogia del que no podem trobar en el Meni Natural que ens acull. Retornem aquestes deixalles on han de ser, al reciclatge. Realitzem una metàfora amb les formes i els objectes contaminants que he arreplegat del litoral més proper.

Paisatge20X20cm.
Paisatge20X20cm.